Belçika’da taş çalma modası: ‘Kaldırımları rahat bırakın!’

Bruges, UNESCO Dünya Mirası Kaldırım Taşları İçin Uyarıda Bulunuyor

Belçika’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Bruges şehri, ziyaretçilere kaldırım taşlarının hediyelik eşya olmadığını hatırlatıyor.

Belediye Meclisi üyesi Franky Demon, her ay 50 ila 70 kaldırım taşının ziyaretçiler yüzünden kaybolduğunu ve metrekare başına yaklaşık 200 euro onarım maliyeti oluştuğunu belirtiyor.

“Lütfen Taşları Oldukları Yerde Bırakın”

Brussels Times’a konuşan Demon, turistlere seslenerek, “Biz sadece saygı istiyoruz. Bruges’de yürümek, yüzyıllardır süregelen tarihin üzerinde yürümek anlamına geliyor. Lütfen bu taşları ait oldukları yerde bırakın” diyor.

Minnewater, Vismarkt, Grand Place ve Gruuthuse Müzesi gibi yerel noktaların hızla parke taşlarını kaybettiğini aktaran yetkililer, bunun yayalar için güvenlik tehlikesi yarattığını vurguluyor.

Güvenlik Tehlikesi Oluşturuyor

Arnavut kaldırımlarının kaldırılmasının hem sakinler hem de ziyaretçiler için açık bir güvenlik riski oluşturduğuna dikkat çeken Demon, eksik veya gevşemiş taşların tökezleme tehlikeleri yarattığını ve onarımlar için sık sık yeni görevlendirmeler yapıldığını belirtiyor.

Demon, Arnavut kaldırımlarının “şehrin ruhunun bir parçası” olduğunu ve gelecekteki ziyaretçiler için olduğu gibi bırakılması gerektiğini vurguluyor.

Tur Rehberi Öldürülmüştü

Bruges’da yerel halk, turizme karşı ilk kez tepki gösteriyor. Geçtiğimiz temmuz ayında bir tur rehberi, şehirdeki kültürel mirasın tahrip edildiği gerekçesiyle dehşete kapılan bir turist grubunun gözü önünde köprüden itilerek öldürülmüştü.

31 yaşındaki Hollandalı tur rehberi Pascal Gerritsen, St Bonifacius Köprüsü’nde kimliği belirsiz bir adamın bisikletle itmesi sonucu Dijver Kanalı’na düşmüştü.

Kendisine “Mimarlığın Maskeli Aşığı” adını veren bir adam, Pascal’ı kasıtlı olarak iten kişinin kendisi olduğunu ve “mimariye saygı duymadığını” iddia etti.

Related Posts

İsveç, Estonya’dan hapishane kiralamaya hazırlanıyor

İsveç hükûmeti, artan suç ve mahkum sayısı nedeniyle Estonya’daki hapishanelerden 600 hücre kiralamaya hazırlanıyor. Stockholm ve Tallinn arasında Haziran ayında imzalanan anlaşma, İsveç’in ceza sisteminde yeni bir dönemi başlatıyor. Kriminalvården …

Grok kaldığı yerden devam etti: Önce özür sonra hakaret

Sosyal medya platformu X’in sahibi olan Elon Musk’ın yapay zeka şirketi xAI, sohbet robotu Grok’un krize neden olan cevaplarına ilişkin özür mesajı yayınladı. Şirket, Grok’un davranışlarına ilişkin “birçok kişinin yaşadığı korkunç davranış için derinden özür dileriz” açıklaması yaptı. Şirket, Grok’un güncellendiğini belirtti ancak sohbet robotunun X platformunda hakaret içeren cevaplar vermeye devam ettiği görüldü.

Afrika’da tarihi ateşkes: İsyancılar silah bıraktı

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde 3R ve UPC adlı silahlı grupların liderleri, 19 Nisan’da Çad’ın arabuluculuğuyla imzalanan barış anlaşması kapsamında silah bıraktı. Başkent Bangui’de düzenlenen törende, Ali Darassa ve General Sembé Bobo örgütlerinin …

DEM Parti heyeti, Mesut Barzani ile görüştü

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, HDK Eş Sözcüsü Meral Danış Beştaş, siyasetçiler Ahmet Türk ve Leyla Zana ile bazı milletvekillerinden oluşan heyet, Kürdistan Bölgesel Yönetimi (KBY) eski Başkanı Mesut Barzani ile bir araya geldi.

AKP’li eski vekilden çarpıcı öneri

AKP’li eski vekil Şamil Tayyar’dan, terör örgütü PKK üyesi bir grubun silah bırakmasının ardından dikkat çeken bir çıkış geldi. Süreci başarıya ulaştıracak “daha etkili” stratejiye ihtiyaç olduğunu savunan Tayyar, bunun YPG’yi de kapsayacak şekilde genişletilmesi önerisinde bulundu.

Kilise sandılar truva atı çıktı: Putin’in casusluk merkezi ifşa oldu

İsveç’in Vasteras şehri yakınlarında, Stockholm-Vasteras Havalimanı’na sadece 300 metre mesafede yer alan soğan kubbeli Rus Ortodoks Kilisesi, son dönemde İsveç istihbarat birimlerinin odağına oturdu. 2023 Kasım’ının sonlarında açılan bu kilise …