Kavurma yaparken etin uygun pişmesini isteriz. Lokum üzere et pişirmek aslında sanıldığı kadar güç değildir. Yalnızca kimi püf noktaları bilmek gerekiyor.
MADEN SUYU KULLANIN!
Şaşırtıcı ancak gerçek. Et kavurma yaparken maden suyu kullanmak gerekiyor. Et tencereye eklendikten sonra biraz zeytinyağı birazda tereyağı eklemek gerekiyor. Et yeterlice suyunu salmaya başlayınca 1 şişe maden suyunu ek etmek gerekiyor. Tencereye eklenen maden suyu etin yumuşacık olmasını ve çok daha güzel pişmesini sağlıyor.
Ayrıca etinizin pişmesine yakın 1 dilim limonun suyunu da etin üzerinde gezdirirseniz etinizin lezzeti 2 katına çıkıyor.
Çok sayıda aşçı lokum üzere et kavurması yapmak için bu püf noktaları uyguluyorlar.
KLASİK ET KAVURMA TANIMI İSE AŞAĞIDAKİ GİBİDİR
Kavurma için 2 kg kuşbaşı et
* 250 gram iç yağ
* Tuz
KAVURMA YAPILIŞI
– Kavurma yapmak için birinci olarak tencere hazırlanır ve ocağa koyulur. Tencere ısıtıldıktan sonra iç yağ koyulur ve uygunca erimesi beklenir. İç yağ yoksa zeytinyağı yahut tereyağı kullanabilirsiniz.
– Tenceredeki yağ eridikten sonra tabanına çöken et modülleri bir süzgeç ile süzülür yahut bir kaşık yardımıyla alınır.
– Akabinde sıcak iç yağına küçük küçük doğranan etler eklenir ve karıştırılır.
– Karıştırma sürecinden sonra tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte et uygunca pişirmeye bırakılır.
– Tencerede pişen etler ortada karıştırılır ve orta ara da denetim edilir. Bu etapta dilerseniz 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyebilirsiniz. Etinizin kuru olmasını önlemiş olursunuz.
– Et büsbütün pişince tuz ve isteğe nazaran baharatlar ek edilir. Etiniz artık servise hazırdır.