Türkiye’den Anneler Günü için 30 ülkeye çiçek ihraç edildi

Anneler Günü için Çiçek Sektöründe Hazırlıklar Sürüyor

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Anneler Günü’ne sayılı günler kala çiçek sektöründe hareketlilik yaşanıyor. Seralardan özenle toplanan çiçekler, özel bir şekilde paketlenip yurt içi ve yurt dışına gönderilmek üzere yollara düşüyor.

Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yurt dışına kara yoluyla gerçekleştirilen sevkiyatların tamamlandığını ve yeni siparişlerin hava yoluyla gönderilmeye başlandığını dile getirdi.

Yılmaz, sektör açısından büyük önem taşıyan Anneler Günü’nün bu yıl 75 milyon dalın üzerinde çiçeğin gönderilmesi anlamına geldiğini ve bu da yaklaşık 10 milyon dolarlık bir değere denk geldiğini belirtti.

Türkiye’den 30 Ülkeye Çiçek İhracatı

Yılmaz, hareketli bir sezon geçirdiklerini vurgulayarak, kesme çiçek ve salon bitkilerindeki taleplerin oldukça yüksek olduğunu ifade etti. Geçen yıla göre ihracatın arttığını söyleyen Yılmaz, “Anneler Günü için 30’dan fazla ülkeye çiçek ihraç ettik. En büyük pazarımız ise Hollanda. Ayrıca, İngiltere, Almanya, Romanya, Bulgaristan, Rusya, Ukrayna gibi ülkelere kesme çiçek gönderimlerimiz devam ediyor. Dış mekan ve salon bitkileri konusunda Türk Cumhuriyetleri ve Körfez ülkelerinin de ciddi alıcılar arasında olduğunu gözlemliyoruz” dedi.

Ülkelerin Farklı Çiçek Tercihleri

Yılmaz, farklı ülkelerin farklı çiçek tercihlerine dikkat çekerek, Avrupa ülkelerinin genellikle açık pembe ve pastel tonlardaki çiçekleri tercih ettiğini, doğu ülkelerinin ise kırmızı ve beyaz ağırlıklı çiçek istediklerini söyledi. Üreticilerin taleplere göre üretimlerini şekillendirdiğini belirten Yılmaz, iç pazarda da hareketliliğin yoğun olduğunu ve yaklaşık 30 milyon dal çiçek tüketimi beklendiğini aktardı.

Related Posts

AB ile Singapur’dan dijital ticaret anlaşması

Avrupa Birliği (AB) ile Singapur arasında dijital ticaret anlaşması imzalandı.

Maliyeciler şehir girişlerin konuşlandı: Kamyonlar kontrol ediliyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıkladığı, vergi kaçırılmasının önüne geçilmesi amacıyla, Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ve hallerin girişinde vergi denetimi uygulamasında düğmeye basıldı. Şimşek denetimleri arttıracaklarını söylemişti …

Tarlada isyan: ‘Biz artık et, süt, yoğurt alamıyoruz’

Aydın’ın Atça beldesinde çilek üreticiliği yapan Türkan Sarıkaya ve yöre halkı, artan maliyetler ve yaşadıkları zorluklar karşısında isyan etti. Tarlada çalışan işçilerden biri ise günlük 700 lira yevmiye aldığını belirterek, “Biz artık et, süt, yoğurt alamıyoruz. Her şey çok pahalı. Ev kiraları 10-15 bin lira olmuş. Biz de mağduruz, mal sahipleri de” dedi.

n11’i de Araplar satın aldı: Yerli e-ticaret sitesi kalmadı

e-ticaret platformlarında satılmalar devam ediyor. Online e-ticaret pazaryeri n11 resmen Birleşik Arap Emirlikleri merkezli DMSF Holding’in oldu. bu satılmayla beraber Türkiye’de yerli e-ticaret platformu kalmadı.

950 milyon lira istenen dev köşk için sürpriz karar

Koza Altın, Bebek’te 950 milyon lira + KDV fiyatla satışa çıkardığı deniz manzaralı köşk, iki ev ve garajdan oluşan 3.091 metrekarelik gayrimenkulün satışını iptal etti.

Şehirlerin giriş çıkışlarına maliyeci: Yollarda durdurulan kamyonlarda irsaliye, fatura olup olmadığı kontrol ediliyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kaçıranları tespit etmek için bütün OSB’lerin giriş ve çıkışlarında ve büyükşehirlerin bütün ana arterlerinde kalıcı olarak maliye memuru bulunduracaklarını söyledi. Sistemin devreye sokulduğu ve eksik belgesi olanlara işlem uygulandığı bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir